Woningen schieten de grond uit op de plek van voormalige woonwarenhuis Geels

Woningen schieten de grond uit op de plek van voormalige woonwarenhuis Geels

Geplaatst op 17 november 2021

Artikel uit de Gelderlander

Bouwvakkers zijn hard aan het werk op de steigers op de hoek van de Grotestraat en de Molenstraat in hartje Ede. Grote stukken geel-blauw (de kleuren van zowel de bouwer als Ede) plastic zorgen ervoor dat ze het metselen en timmeren droog en uit de wind kunnen doen. Bouwbedrijf Van Grootheest bouwt hier 62 nieuwe appartementen.

Plaats van handeling is de plek waar tot begin dit jaar het pand stond waar vroeger woonwarenhuis Geels was gevestigd. Dat bedrijf stopte zijn activiteiten in 2016 en ging verder in de Bennekomse vestiging. Sindsdien stond het pand leeg. Eind april begon de sloop van de voormalige winkel; inmiddels wordt er druk gebouwd.

Huurwoningen

De 62 appartementen zijn bestemd voor de huursector. Op de begane grond is ruimte voor commerciële activiteiten. Een woordvoerder van Van Grootheest zegt te verwachten dat de woningen in het derde kwartaal van 2022 gereed zijn.

De komende jaren komen er in het centrum van Ede nog ruim zeshonderd andere nieuwe woningen bij. Net als bij Geels komen die veelal in leegstaande winkelpanden of opslagruimtes. Dat meldde wethouder Jan Pieter van der Schans in juli. Hij vertelde toen ook dat het in het geval van Geels om zorgappartementen gaat.

Klik hier om het artikel verder te lezen

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

    sluit venster
    -->