<span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span>

Vijf jubilarissen bij Bouwbedrijf Van Grootheest

Geplaatst op 13 oktober 2014

EDE -Ben van Bruksvoort, Arend Jan van Egdom, Bart Nab en Jos Orriëns vierden hun veertig-jarig jubileum, Bart Roseboom was zelfs 48 jaar in dienst bij Bouwbedrijf Van Grootheest. “Als bedrijf zijn we er trots op dat we veel medewerkers met lange dienstverbanden hebben”, zegt algemeen directeur Henk Leenhouts. “In deze tijd is dat helemaal niet zo vanzelfsprekend meer. Wij vinden het geweldig dat we dit met elkaar mogen vieren en de jubilarissen in het zonnetje kunnen zetten.”

Bouwbedrijf Van Grootheest, opgericht in 1870, heeft als motto ‘Zeggen wat je doet en doen wat je zegt’. Een werkstijl die ook altijd is uitgedragen door de vijf jubilarissen, als vakbekwame medewerkers actief in de uitvoering. “We maakten ‘een rondje langs de velden’ om collega’s en oud-collega’s op video te laten vertellen over de samenwerking met de jubilarissen”, zegt Leenhouts. “Er is zelfs een bijdrage uit Canada van onze voormalig eigenaar Dick van Grootheest, zoon van de naamgever van het bedrijf.” De complete film werd vertoond tijdens een feestavond voor 300 genodigden in pagodetenten naast het bedrijfspand aan de Argonstraat te Ede.

Bouwbedrijf Van Grootheest heeft zich in ruim 140 jaar ontwikkeld van dorpstimmerbedrijf tot een middelgrote bouwonderneming met haar eigen Timmerfabriek Kernhem en 75 vaste medewerkers. Het werkterrein strekt zich uit van nieuwbouw en utiliteitsbouw tot onderhoud, renovatie en restauratie. Timmerman Bart Roseboom heeft een groot deel van die ontwikkelingen van nabij zien passeren. Als kleine jongen wist hij het al: hij wilde timmerman worden en later net als zijn vader bij Van Grootheest gaan werken. Hoewel zijn vader aanvankelijk een ander beroep voor Bart in gedachten had heeft Bart de juistheid van zijn keuze ruimschoots bewezen door bijna een halve eeuw lang met veel plezier bij hetzelfde bedrijf zijn ambacht uit te oefenen.

Dat ook vandaag de dag de liefde voor het vak en voor Bouwbedrijf Van Grootheest nog over gaat van vader op zoon blijkt uit de videoboodschap van Marcel van Bruksvoort voor zijn vader Ben. “Ouwe, bedankt dat je mij het vak hebt geleerd. Nou ben ik dus de beste kraanmachinist van Grootheest!” Ben van Bruksvoort werd door een oud-collega geprezen als allround metselaar met als tweede liefde het bedienen van bouwkranen. “Van Grootheest mag blij zijn zo’n geweldige vakman in dienst te hebben!”

Jos Orriëns begon zijn loopbaan bij Blankvoort in Eibergen, een bedrijf dat later door Bouwbedrijf Van Grootheest werd overgenomen. Als uitvoerder was Jos onder meer betrokken bij de restauraties van het Oude Postkantoor en de Gereformeerde Kerk in Bennekom en verbouwingen in ziekenhuis Gelderse Vallei en het gemeentehuis van Ede. “Een betrokken werknemer die altijd klaar staat voor het bedrijf en de collega’s.”

Over Arend-Jan van Egdom, uitvoerder met een voorkeur voor renovatiewerken, zegt een collega: “Hoe ingewikkelder het is, hoe mooier Arend- Jan het vindt. Ongelofelijk hoe iemand zoveel details en gegevens in zijn hoofd kan hebben. Door zijn technische kennis kan hij de onmogelijkste situaties oplossen.” Uitvoerder Bart Nab zag tot grote hilariteit in de film zijn blauwe Opel Kadett Berlina terug op een 35 jaar oude foto, opgeduikeld door collega’s van de materieeldienst. Ook Bart Nab was een man van de oplossingen: “Als Bart even over de bouw kwam rennen, langzaam lopen deed hij nooit, was er kort overleg en iedereen kon weer verder!” Nab en Roseboom maken inmiddels gebruik van de vroegpensioenregeling, Van Bruksvoort, Orriëns en Van Egdom zetten hun werkzaamheden voor Bouwbedrijf Van Grootheest voort.

Technisch directeur Willem van Santen bood de jubilarissen namens de directie enkele geschenken aan. Het officiële jubileumspeldje, een fotocollage van de werken waaraan zij tijdens hun veertig-jarig dienstverband hebben bijgedragen en een weekend weg naar keuze, waarbij de jubilarissen kunnen kiezen uit een arrangement voor twee personen met een cabrio, een vaartocht of een ballonvaart. “De laatste jaren zijn niet de makkelijkste geweest”, aldus Van Santen. “Het lijkt erop dat we de lastige tijd achter ons hebben gelaten en we weer een mooie toekomst voor ons hebben.” Redenen genoeg voor een mooi feest bij Bouwbedrijf Van Grootheest met als één van de hoogtepunten een optreden van zanger Ronnie Tober.

Tenslotte had het personeel, als blijk van waardering voor het gevoerde beleid in de laatste 5 jaar, nog een verrassing voor de directie in petto. Sinds de bouwvak heeft Bouwbedrijf Van Grootheest een nieuwe huisstijl. In het diepste geheim is deze week een foto gemaakt waarop alle medewerkers zijn vastgelegd, geflankeerd door materieel dat is voorzien van het nieuwe logo.

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

    sluit venster

    Fotogalerij

    Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.
    -->