Nobelpark fase II geheel opgeleverd

Opdrachtgever:       Van Grootheest Projekten Wageningen BV
Architect:                  KuiperCompagnons – Rotterdam / Contexture Architects – Amsterdam
Omvang:                   25 eengezinswoningen en 148 huurappartementen in de vrije sector
Realisatieperiode:  maart 2009 – januari 2014

Na jaren van voorbereiding en uitvoering werd in januari 2014 het laatste appartementencomplex overgedragen aan MN-services. Samen met nog 3 appartementencomplexen en 25 grondgebonden woningen is dit complex 173 wooneenheden groot.

Aan de rand van de stad, bij de Wageningense Eng met bossen om de hoek, zijn de restanten van het oude gebouw van Rijksscholen-gemeenschap Pantarijn verdwenen. Op deze mooie plaats realiseerde Van Grootheest Projekten Wageningen BV  een kwalitatief hoogwaardig woongebied dat rekening houdt met de huidige groene omgeving. De bestaande natuurlijke elementen worden zoveel mogelijk in het ontwerp ingepast.

De start van de verkoop vond plaats in januari 2009. De woningen en vier appartementengebouwen zijn strategisch op het terrein geprojecteerd. Om samenhang tussen de gebouwen te realiseren, werd de overkapping van de parkeergelegenheid, ook wel het leefdek genaamd, als verbindend element gebruikt.

-->