Huis van de gemeente Wijchen opgeleverd

Huis van de gemeente Wijchen opgeleverd

Opdrachtgever:        Gemeente Wijchen
Architect:                  Architectenbureau De Twee Snoeken- Den Bosch
Omvang:                  5.250 m2
Realisatieperiode:    augustus 2016
oplevering:               15 juni 2017

Naar een ontwerp van Architectenbureau De Twee Snoeken is het pand uit 1999, de voormalige Rabobank, eerst inwendig volledig ontmanteld, vervolgens gedeeltelijk voorzien van een nieuwe draagstructuur, op twee plaatsen uitgebreid met een extra verdieping en voorzien van een grote vide. In het centrale deel van het pand is een lichtstraat in het dak opgenomen om voldoende lichtinval te creëren. Hierdoor wordt het licht naar de diverse verdiepingen geleid. Het bij het oorspronkelijk gebouw behorende torentje is in oude luister hersteld en pronkt weer, als punt van herkenning, op het dak. Ook de installaties zijn naar de normen van deze tijd en zoals op de foto is te zien zijn ook PV-panelen op het dak aangebracht.

Op de begane grond zijn onder andere de ontvangst en wachtruimte en een multifunctionele invulling voor bedrijfsrestaurant, kantoren, spreekkamers en vergaderruimten gerealiseerd. In de middengebieden van het gebouw zijn alle facilitaire functies zoals vergaderruimten, flexplekken, concentratiewerkplekken, loungeruimten etc. gerealiseerd.

Het bij het oorspronkelijk gebouw behorende torentje is in oude luister hersteld en pronkt weer, als punt van herkenning, op het dak.

Dit project is mede tot stand gekomen met medewerking van:

–              constructeur JVZ

–              installatieadviseur Huisman en van Muijen

–              ingenieursbureau Ulehake

–              ITN Installatietechniek BV

-->