woningen Wikselaarse Eng – Voorthuizen opgeleverd

In een succesvolle samenwerking tussen de gemeente Barneveld, woningstichting Barneveld en De Bunte Vastgoed Oost is nieuwbouwwijk de Wikselaarse Eng ontwikkeld. De wijk bestaat in totaal uit 156 woningen in diverse woningtypologieën. De eerste fase omvat 38 woningen en bestaat uit 6 hoekwoningen, 18 middenwoningen en 14 rug-aan-rugwoningen. In opdracht van De Bunte Vastgoed Oost is Bouwbedrijf Van Grootheest zowel fase 1 als fase 2 gaan bouwen.

Vorderingen

Inmiddels zijn veel woningen in fase 1 opgeleverd en zijn de woningen in fase 2 grotendeels onder de kap. Op deze pagina zullen wij u op de hoogte houden van de vorderingen van dit project.

Kenmerken van deze woningen

AARDGASLOOS
Wikselaarse Eng wordt de eerste aardgasloze wijk van de gemeente Barneveld. Uw woning is daarmee zoveel mogelijk klaar voor de toekomst. Woongenot en duurzaamheid gaan dus hand in hand.

WARMTEPOMP
De woningen in de Wikselaarse Eng worden verwarmd door middel van een warmtepomp. Dit is een milieu-vriendelijke en aardgasloze manier om uw huis te verwarmen en u te voorzien van warm water in de badkamer en keuken.
De warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht om hiermee het huis te verwarmen. De buitenlucht is de energiebron. In het buitendeel wordt warmte uit de buitenlucht gewonnen en overgedragen aan het koudemiddel.

ZONNEPANELEN
Een warmtepomp draait op stroom: uw woning verbruikt hierdoor geen gas meer. De benodigde elektriciteit wordt voor een gedeelte opgewekt door de aanwezige PV-panelen op uw woning.

VLOERVERWARMING
De woningen zijn zowel op de begane grond als op de eerste verdieping standaard voorzien van vloerverwarming. Dit heeft veel voordelen ten opzichte van radiatoren, zoals een comfortabel klimaat, een lagere energierekening en complete vrijheid bij de inrichting van uw huis.

BALANSVENTILATIE
Bij goed geïsoleerde woningen, zoals in de Wikselaarse Eng, hoort een comfortabele en gezonde luchtkwaliteit. Balansventilatie is een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse buitenlucht volledig in balans is met de hoeveelheid afgevoerde vervuilde binnenlucht. Het is een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator, een warmte-terugwin-unit (WtW), en een aantal luchtkanalen. In de vochtige ruimtes, badkamer, toilet, en keuken, wordt de gebruikte lucht afgezogen en in de droge ruimtes, woonkamer en slaapkamer, wordt verse lucht aangevoerd. Hierdoor ontstaat een comfortabel en gezond luchtklimaat.

Wikselaarse Eng wordt, zoals gezegd, een duurzame wijk.

bron: brochure Wikselaarse Eng, De Bunte Vastgoed Oost.

Een vogelvlucht over de fases 1 en 2 van de Wikselaarse Eng te Voorthuizen. Waar in fase 1 de woningen al worden opgeleverd is men in fase 2 bezig met de opbouw van 58 woningen.
In deze wijk worden de woningen voorzien van een warmtepomp welke is opgenomen in de schoorstenen op het dak.
De opleveringen van de eerste fase zijn in volle gang en inmiddels zijn de funderingen van de volgende fase al aangelegd.
Terwijl de de bouw van de 1-ste fase van het plan Wikselaarse Eng in volle gang is is ook gestart met de grondwerkzaamheden voor de 2-de fase.

Laatste woning Seltershof Bennekom opgeleverd

Laatste woning Seltershof Bennekom opgeleverd.

Opdrachtgever:       Van Grootheest Projekten – Ede
Architect:                  Mix architectuur – Ede
Omvang:                   12 halfvrijstaande en 8 vrijstaande grondgebonden woningen
Realisatieperiode:  in verschillende fases tussen 1 mei 2013 – 15 juli 2016

Net voor de bouwvak werd de laatste vrijstaande woning in het project Seltershof opgeleverd. Een project dat door ons zusterbedrijf Van Grootheest Projekten werd ontwikkeld en in verschillende fases is gebouwd.

De woningen zijn allemaal voorzien van PV-panelen welke niet op de dakpannen zijn gelegd maar daarin geïntegreerd zijn. De in de ontwikkeling al uitgewerkte opties bleken in de praktijk al 80% van de koperswensen te kunnen invullen. Wensen van de kopers welke niet in de opties waren opgenomen werden daaraan toegevoegd waardoor aan latere kopers ook deze mogelijkheden konden worden aangeboden. Deze consumentgericht ontwikkeling vroeg ook om een grootte flexibiliteit van ons als bouwer.

vorderingen De Valk – Veenendaal

In opdracht van Van Grootheest Projekten zijn wij, op de hoek van de Kerkewijk en de Raadhuisstraat, gestart met de bouw van het appartementencomplex De Valk. Een modern gebouw, dat plaats biedt aan 33 appartementen. Het project is gelegen op prachtige locatie in het centrum van Veenendaal.

Het bouwterrein wordt eerst ontdaan van alle fundatierestanten en de kelder van de voormalige bebouwing. Via  deze korte video daarvan een korte impressie

Het gebouw krijgt een moderne, stadse uitstraling en beschikt over vijf woonlagen, te weten de begane grond en vier verdiepingen. Op de begane grond wordt bovendien een gezamenlijke fietsenberging gerealiseerd. Verder is er voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving.

Elk appartement wordt ingedeeld met een straatgerichte woonkamer, open keuken, twee slaapkamers (in nagenoeg alle gevallen), een complete badkamer, separate toiletruimte, inpandige berging/bijkeuken en een eigen buitenruimte.

 

Vijf jubilarissen bij Bouwbedrijf Van Grootheest

EDE -Ben van Bruksvoort, Arend Jan van Egdom, Bart Nab en Jos Orriëns vierden hun veertig-jarig jubileum, Bart Roseboom was zelfs 48 jaar in dienst bij Bouwbedrijf Van Grootheest. “Als bedrijf zijn we er trots op dat we veel medewerkers met lange dienstverbanden hebben”, zegt algemeen directeur Henk Leenhouts. “In deze tijd is dat helemaal niet zo vanzelfsprekend meer. Wij vinden het geweldig dat we dit met elkaar mogen vieren en de jubilarissen in het zonnetje kunnen zetten.”

Bouwbedrijf Van Grootheest, opgericht in 1870, heeft als motto ‘Zeggen wat je doet en doen wat je zegt’. Een werkstijl die ook altijd is uitgedragen door de vijf jubilarissen, als vakbekwame medewerkers actief in de uitvoering. “We maakten ‘een rondje langs de velden’ om collega’s en oud-collega’s op video te laten vertellen over de samenwerking met de jubilarissen”, zegt Leenhouts. “Er is zelfs een bijdrage uit Canada van onze voormalig eigenaar Dick van Grootheest, zoon van de naamgever van het bedrijf.” De complete film werd vertoond tijdens een feestavond voor 300 genodigden in pagodetenten naast het bedrijfspand aan de Argonstraat te Ede.

Bouwbedrijf Van Grootheest heeft zich in ruim 140 jaar ontwikkeld van dorpstimmerbedrijf tot een middelgrote bouwonderneming met haar eigen Timmerfabriek Kernhem en 75 vaste medewerkers. Het werkterrein strekt zich uit van nieuwbouw en utiliteitsbouw tot onderhoud, renovatie en restauratie. Timmerman Bart Roseboom heeft een groot deel van die ontwikkelingen van nabij zien passeren. Als kleine jongen wist hij het al: hij wilde timmerman worden en later net als zijn vader bij Van Grootheest gaan werken. Hoewel zijn vader aanvankelijk een ander beroep voor Bart in gedachten had heeft Bart de juistheid van zijn keuze ruimschoots bewezen door bijna een halve eeuw lang met veel plezier bij hetzelfde bedrijf zijn ambacht uit te oefenen.

Dat ook vandaag de dag de liefde voor het vak en voor Bouwbedrijf Van Grootheest nog over gaat van vader op zoon blijkt uit de videoboodschap van Marcel van Bruksvoort voor zijn vader Ben. “Ouwe, bedankt dat je mij het vak hebt geleerd. Nou ben ik dus de beste kraanmachinist van Grootheest!” Ben van Bruksvoort werd door een oud-collega geprezen als allround metselaar met als tweede liefde het bedienen van bouwkranen. “Van Grootheest mag blij zijn zo’n geweldige vakman in dienst te hebben!”

Jos Orriëns begon zijn loopbaan bij Blankvoort in Eibergen, een bedrijf dat later door Bouwbedrijf Van Grootheest werd overgenomen. Als uitvoerder was Jos onder meer betrokken bij de restauraties van het Oude Postkantoor en de Gereformeerde Kerk in Bennekom en verbouwingen in ziekenhuis Gelderse Vallei en het gemeentehuis van Ede. “Een betrokken werknemer die altijd klaar staat voor het bedrijf en de collega’s.”

Over Arend-Jan van Egdom, uitvoerder met een voorkeur voor renovatiewerken, zegt een collega: “Hoe ingewikkelder het is, hoe mooier Arend- Jan het vindt. Ongelofelijk hoe iemand zoveel details en gegevens in zijn hoofd kan hebben. Door zijn technische kennis kan hij de onmogelijkste situaties oplossen.” Uitvoerder Bart Nab zag tot grote hilariteit in de film zijn blauwe Opel Kadett Berlina terug op een 35 jaar oude foto, opgeduikeld door collega’s van de materieeldienst. Ook Bart Nab was een man van de oplossingen: “Als Bart even over de bouw kwam rennen, langzaam lopen deed hij nooit, was er kort overleg en iedereen kon weer verder!” Nab en Roseboom maken inmiddels gebruik van de vroegpensioenregeling, Van Bruksvoort, Orriëns en Van Egdom zetten hun werkzaamheden voor Bouwbedrijf Van Grootheest voort.

Technisch directeur Willem van Santen bood de jubilarissen namens de directie enkele geschenken aan. Het officiële jubileumspeldje, een fotocollage van de werken waaraan zij tijdens hun veertig-jarig dienstverband hebben bijgedragen en een weekend weg naar keuze, waarbij de jubilarissen kunnen kiezen uit een arrangement voor twee personen met een cabrio, een vaartocht of een ballonvaart. “De laatste jaren zijn niet de makkelijkste geweest”, aldus Van Santen. “Het lijkt erop dat we de lastige tijd achter ons hebben gelaten en we weer een mooie toekomst voor ons hebben.” Redenen genoeg voor een mooi feest bij Bouwbedrijf Van Grootheest met als één van de hoogtepunten een optreden van zanger Ronnie Tober.

Tenslotte had het personeel, als blijk van waardering voor het gevoerde beleid in de laatste 5 jaar, nog een verrassing voor de directie in petto. Sinds de bouwvak heeft Bouwbedrijf Van Grootheest een nieuwe huisstijl. In het diepste geheim is deze week een foto gemaakt waarop alle medewerkers zijn vastgelegd, geflankeerd door materieel dat is voorzien van het nieuwe logo.

Bouwbedrijf Van Grootheest in het nieuw gestoken

EDE – Bouwbedrijf Van Grootheest BV is in een nieuw jasje gestoken. Direct na de bouwvak werden de eerste bedrijfswagens en banieren met het nieuwe logo in gebruik genomen.

Bouwbedrijf Van Grootheest is een familiebedrijf dat vanaf 1870, het moment van oprichting, in Bennekom gevestigd was. Met de verhuizing, 4 jaar geleden, naar Ede vond de directie het nu hoog tijd worden ook het beeldmerk en logo op te frissen en te moderniseren. Ook de statutaire bedrijfsnaam Bouwbedrijf van Grootheest BV moest consequent doorgevoerd gaan worden. ,,Bovendien hebben we ‘sinds 1870’ toegevoegd’’, aldus de directie. We zijn er trots op dat we een familiebedrijf zijn met een rijke historie. Dat mag ook in het logo gezien worden.’’

Bouwbedrijf Van Grootheest is uitgegroeid tot een slagkrachtige bouwonderneming die actief is in de volle breedte van de markt. Projectontwikkelaars, zorginstellingen, woningbouwcorporaties, overheden en professionele opdrachtgevers weten Bouwbedrijf Van Grootheest te vinden als het gaat om woningbouwprojecten, utiliteitsbouw en (grootschalige) renovatie/ onderhoudsprojecten.

Daarnaast is Bouwbedrijf Van Grootheest ook een veelgevraagd bouwpartner voor particulieren. ,,Die particulier profiteert van een goede, professionele en stabiele bouwpartner en tegelijkertijd van onze uiterst persoonlijke aanpak. Ontzorgen van onze klanten staat hoog in ons vaandel.’’

,,We zijn blij met onze vernieuwde huisstijl’’, aldus de directie bij de oplevering van de eerste in het nieuw gestoken bedrijfswagens. ,,Herkenbaar en tegelijkertijd fris en modern. Dat is precies waar we voor staan en hoe we de toekomst in willen. Als een eigentijds en innovatief bedrijf dat zowel voor grote als kleine projecten de hoogste kwaliteitsstandaard hanteert.’’

Clustervoorziening Vught Noord opgeleverd

Opdrachtgever: Gemeente Vught
Architect: TenW architecten adviseurs
Omvang: 5.500 m2
Realisatieperiode: 1 juli 2013 – 22 juli 2014

Het was in geen enkel opzicht een standaard project. Dat maakte de nieuwbouw van clustervoorziening Vught Noord tot een grote uitdaging. Het resultaat stemt meer dan tevreden. Het kunststukje is tot een goed einde gebracht en dat in een ongekend snel tempo.

De multifunctionele clustervoorziening Vught Noord biedt onderdak aan twee basisscholen, een kinderdagverblijf, peuterspeelzalen, de turnafdeling van Sportvereniging Prins Hendrik en Stichting Jeugd Aktief. Het gebouw staat ook bekend als een brede school met sporthal. TenW in Den Haag maakte het ontwerp en Bouwbedrijf Van Grootheest realiseerde de bouw van het project.

Het nieuwe gebouw in het Stadhouderspark heeft een bijzondere uitstraling. De sfeer sluit aan op de belevingswereld en de schaal van het jonge kind. Het natuurlijke karakter vormt een voornaam uitganspunt. Architect Kees Willems spreekt van een licht en helderwit hart van het veelzijdige pand. ‘De kas en de daklichten zorgen voor veel daglicht en zôneren het interieur in kleine herkenbare delen voor de verschillende gebruikersgroepen. Het lichte interieur met een heldere structuur is verantwoordelijk voor een fris klimaat, overzichtelijk en veilig. Met de brede tribunetrap en de speellokalen wordt een eigen theater in het gebouw  gecreëerd.’ Zeer bijzonder is het gevouwen dak in de vorm van een zaagtand afgeleid van de militaire loodsen die eerst op het defensieterrein stonden. Met verschillende dakhellingshoeken (van 18 tot 58 graden) gaat het om een beeldbepalend element. De verdiepingshoogten variëren daardoor van 3,5 tot 6,5 meter.

Het dak was een huzarenstukje. Een kanaalplaatvloer moest zelfs onder een hoek van 58 graden worden gelegd. Dat is veel steiler dan gebruikelijk. Daarvoor moesten wij zelf een veiligheidsklem ontwikkelen. In het zaagtanddak zijn twee kleine aluminium lichtkapconstructies geïntegreerd. Daarmee wordt het nodige daglicht in het hart van het gebouw en de inpandige daktuin gerealiseerd. Door de dakvorm is elk lokaal op de verdieping uniek van vorm. Het was echt maatwerk. Het vergde veel van alle betrokken partijen, het was in meerdere opzichten geen doorsnee karwei. Dat begon al bij de start. Door de strakke planning was er geen voorbereidingstijd. Er is tijd ingelopen door op twee niveaus tegelijk te bouwen. Gelukkig heeft de zachte winter ons in de kaart gespeeld.

De hoofddraagconstructie bestaat uit diverse systemen en is een combinatie van prefab beton kolommen, wanden en balken met een staalconstructie en kanaalplaatvloeren voor de verdiepingen en het dak. De uitstraling van het gebouw is bijzonder te noemen. Het gevarieerde gevelbeeld speelt daarbij een belangrijke rol. De gevels zijn fraai afgewerkt met leien, waxed wood Siberisch lariks van Foreco en translucente Kalwall-panelen. De prefab houten gevelelementen werden gemaakt door Timmerfabriek Kernhem.

Clustervoorziening Vught Noord voldoet aan het programma van eisen van Frisse Scholen. Het gebouw staat te boek als zeer duurzaam, qua installatietechniek (lage temperatuurverwarming, daglichtafhankelijke regeling en aanwezigheidsdetectie) maar ook door het toepassen van ongeveer 700 zonnepanelen op de daken. Het beton in het dak zorgt voor massa en heeft een warmteregulerend effect. Het totaalplaatje klopt aan alle kanten. Wij mogen trots zijn op het fraaie eindresultaat!

 

Eerste paal gemeentewerf Amsterdam-Zuid

Vrijdag 27 juni heeft bestuurder Paul Slettenhaar de eerste paal geslagen voor de nieuwe gemeentewerf Amsterdam-Zuid aan de Luchtvaartstraat op bedrijventerrein Schinkel. Volgens planning wordt de nieuwe werf eind 2015 in gebruik genomen. Bij de bouw worden de nieuwste duurzaamheidstechnieken gebruikt.

Stadsdeelvoorzitter Sebastiaan Capel: “De bouw van de nieuwe werf is een win-win situatie. De nieuwe vestiging biedt ruimte aan alle medewerkers van afvalinzameling en handhaving en op de plek van de oude werf komt ruimte vrij voor een andere invulling. Onder meer tafeltennisvereniging Tempo- Team krijgt er een plek.”

Jaarlijks wordt er in Zuid ruim 46.000 ton afval ingezameld. Dit afval wordt verwerkt in de afvalenergiecentrale AEB Amsterdam en voor een deel gerecycled. De nieuwe werf ligt strategisch naast de ringweg A10, waardoor het transport van ingezameld afval snel en efficiënt kan worden geregeld.

Portefeuillehouder afvalinzameling Paul Slettenhaar: “Dagelijks zijn ruim 200 collega’s van afvalinzameling, handhaving en beheer aan het werk voor bewoners en ondernemers van het stadsdeel. Een van de belangrijkste en meest in het oog springende taken van ons stadsdeel. Vanzelfsprekend hoort daar goede huisvesting bij.”

Met dit bouwproject maakt het stadsdeel de duurzaamheidsambities van de stad Amsterdam waar. Er wordt zo veel mogelijk gebruikt gemaakt van energiebesparende bouwmaterialen. Door het toepassen van duurzame technieken worden grote besparingen op water- en energiegebruik behaald.

Bron: Amsterdam Stadsdeel Zuid

-->