Singel Parc – Arnhem opgeleverd

Na jaren van leegstand is het kantoorpand aan de Jansbuitensingel in Arnhem door MUTOS herontwikkeld tot een statige woonsingel. Wonen in het hart van het centrum op loopafstand van het station, winkels en de leukste horeca is wonen waar het bruist. In dit voormalige kantoorgebouw worden 49 appartementen gebouwd. Dit hypermoderne en gasloze gebouw is ontworpen door K3 architecten uit Arnhem.

Het huidige kantoorpand, met een totaal oppervlak van 4.300 m², is nu getransformeerd naar:

  • een wooncomplex met 49 stadsappartementen,
  • 365 m² kantoor
  • 65 parkeerplaatsen.

.

.

Bron: Mutos City Apartments

Foto’s bestaand pand: Google Maps

Eerste handtekeningen appartementen Magnolia State gezet

In de afgelopen week zijn de eerste koop-/ aannemingsovereenkomsten getekend voor diverse appartementen die gebouwd worden onder de naam Magnolia State. Met deze ondertekeningen is de volgende fase ingeluid van de realisatie van de drie urban villa’s in het centrum van Ede. Met diverse andere geïnteresseerden is men in een vergevorderd stadium en de verwachting is dan ook dat op korte termijn meerdere overeenkomsten worden getekend. Bouwbedrijf Van Grootheest start in maart 2016 met de bouw van de appartementen.

Naar eigen smaak indelen

De drie urban villa’s bestaan elk uit vijf ruime appartementen in de prijsklasse van 399.000 euro tot 429.000 euro. Uniek is dat elke woonlaag bestaat uit een volledig eigen appartement met een royaal terras. Om een optimale woonruimte te creëren zijn de appartementen met een oppervlakte variërend van 114 tot 146 vierkante meter naar eigen wens in te delen.

Voor elke verdieping zijn voorbeeldplattegronden gemaakt, maar ook maatwerk is mogelijk. De koper kan de indeling van zijn eigen appartement bepalen, zelfs de gevelopeningen kunnen in overleg met de architect worden verschoven. De appartementen worden compleet aangeboden inclusief keuken en sanitair, deze kunnen naar eigen smaak worden aangepast. Kopers worden geheel ontzorgd.

Ook geïnteresseerd?

Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Verhage van Grootheest op telefoonnummer 0318– 619 145 of kijk voor meer informatie en een sfeerimpressie op www.magnoliastate.nl

Partners van project Magnolia State zijn: Projekten Van Grootheest, Contexture Architects, Verhage Van Grootheest Makelaardij, Bouwbedrijf Van Grootheest, Woningborg Bouwzekerheid, Van Putten Van Apeldoorn notarissen – adviseurs – mediators en BijZonderPlan Makelaars.

vorderingen De Valk – Veenendaal

In opdracht van Van Grootheest Projekten zijn wij, op de hoek van de Kerkewijk en de Raadhuisstraat, gestart met de bouw van het appartementencomplex De Valk. Een modern gebouw, dat plaats biedt aan 33 appartementen. Het project is gelegen op prachtige locatie in het centrum van Veenendaal.

Het bouwterrein wordt eerst ontdaan van alle fundatierestanten en de kelder van de voormalige bebouwing. Via  deze korte video daarvan een korte impressie

Het gebouw krijgt een moderne, stadse uitstraling en beschikt over vijf woonlagen, te weten de begane grond en vier verdiepingen. Op de begane grond wordt bovendien een gezamenlijke fietsenberging gerealiseerd. Verder is er voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving.

Elk appartement wordt ingedeeld met een straatgerichte woonkamer, open keuken, twee slaapkamers (in nagenoeg alle gevallen), een complete badkamer, separate toiletruimte, inpandige berging/bijkeuken en een eigen buitenruimte.

 

Oude sigarenfabriek is nu een kunstpodium

Opdrachtgever: Gemeente ‘s-Hertogenbosch
Architect: VHV Architekten – ‘s-Hertogenbosch
Omvang: 5.700 m2
Realisatieperiode: 1 juni 2013 – 30 september 2014

Sigaren worden er al lang niet meer gemaakt, maar de productieve sfeer is nog altijd aanwezig. Niet zo gek dus dat de onlangs gerenoveerde, voormalige sigarenfabriek Willem II nog midden in de samenleving van Den Bosch staat. Vooral artiesten en kunstenaars hebben in dit negentiende eeuwse fabriekspand hun plek gevonden.

De sigarenfabriek werd in 1897 opgericht door Goulmy & Baar en in 1929 overgenomen door de firma Willem II. Sinds 1935 heeft het gebouw verschillende functies gehad. Nu, bijna 120 jaar na de oprichting, heeft het een grondige verbouwing ondergaan. In november 2012 gaf gemeente Den Bosch opdracht aan Bouwbedrijf van Grootheest om de binnen- en buitenzijde te renoveren, met respect voor het oorspronkelijke ontwerp van architect P. Th. Stornebrink.

Behoud van historie
Met inbegrip van de kelder bestaat het oude fabriekspand uit vier bouwlagen. De begane grond – waar zich de kantoren, kleedkamer, magazijnen en vochterij bevonden – biedt ruimte aan W2 Poppodium, W2 Popcollectief en de Koninklijke Harmonie.  Op de eerste verdieping, waar de sigarenmakerij, de magazijnen voor de natte sigaren en de perskamer zaten, bevinden zich een zeefdrukker en een expositieruimte. De tweede verdieping ondergaat de grootste verbouwing. Deze ruimte, ooit bestemd voor o.a. de expeditiezaal, de sorteerderij en de droogkamers, is opgedeeld in meerdere verhuurbare ateliers voor kunstenaars. Het historische karakter van het gebouw blijft zo veel mogelijk behouden. Kenmerkend voor de architectuur zijn de vele boogramen, de kruisramen en de achtzijdige traptoren.

Ruimtes creëren
Eind mei 2013 gingen de werkzaamheden van start. Deze bestonden uit renovatie- en restauratiewerkzaamheden als schilderwerk, aftimmeringen en herstelwerk. Het meeste werk zat in het inbouwen van de ateliers met metalstudwanden. Ook moesten we een aantal muren verwijderen, die constructief opgevangen werden met stalen constructies. We werkte vanaf de tweede verdieping naar beneden, om de ateliers zo snel mogelijk beschikbaar te maken. In december 2013, direct na oplevering van de tweede verdieping, namen de kunstenaars hun intrek. De eerste verdieping en begane grond moesten toen nog gerealiseerd worden. Om de overlast te minimaliseren en de veiligheid van de huurders te waarborgen, stemden we de werkzaamheden nauw af met de kunstenaars, de gemeente en de atelierbeheerstichting. In januari 2014 werd gestart  met de eerste verdieping en begane grond.

Gezamenlijk belang
Ondanks dat dit een traditioneel aanbesteed project was, voerden we het uit alsof we in een bouwteam zaten.  De lijnen met de gemeente, architect en nevenaannemers waren kort. We voerden de werkzaamheden vanuit een gezamenlijk belang zo lean mogelijk uit. Elke week overlegden we met elkaar om de voortgang te bewaken en snel in te grijpen bij nieuwe inzichten. Dit laatste was belangrijk, als je bedenkt dat we in dit project zo’n dertig procent meerwerk hadden. Ook logistiek gezien was die afstemming nodig. Gezien de beperkte aanvoermogelijkheden en het vele inpandige werk was het nog een hele kunst om alle materialen op tijd bij en in het gebouw te krijgen. Inmiddels zijn alle verdiepingen opgeleverd en kunnen we terugkijken op een plezierig project.

 

Nobelpark fase II geheel opgeleverd

Opdrachtgever:       Van Grootheest Projekten Wageningen BV
Architect:                  KuiperCompagnons – Rotterdam / Contexture Architects – Amsterdam
Omvang:                   25 eengezinswoningen en 148 huurappartementen in de vrije sector
Realisatieperiode:  maart 2009 – januari 2014

Na jaren van voorbereiding en uitvoering werd in januari 2014 het laatste appartementencomplex overgedragen aan MN-services. Samen met nog 3 appartementencomplexen en 25 grondgebonden woningen is dit complex 173 wooneenheden groot.

Aan de rand van de stad, bij de Wageningense Eng met bossen om de hoek, zijn de restanten van het oude gebouw van Rijksscholen-gemeenschap Pantarijn verdwenen. Op deze mooie plaats realiseerde Van Grootheest Projekten Wageningen BV  een kwalitatief hoogwaardig woongebied dat rekening houdt met de huidige groene omgeving. De bestaande natuurlijke elementen worden zoveel mogelijk in het ontwerp ingepast.

De start van de verkoop vond plaats in januari 2009. De woningen en vier appartementengebouwen zijn strategisch op het terrein geprojecteerd. Om samenhang tussen de gebouwen te realiseren, werd de overkapping van de parkeergelegenheid, ook wel het leefdek genaamd, als verbindend element gebruikt.

-->