4 Levensloopbestendige woningen – Bennekom

Opdrachtgever:       van Grootheest Projekten BV
Architect:                De Jong & Lafeber architecten – Bennekom
Omvang:                4 grondgebonden woningen
Realisatieperiode:   1 mei 2015 – 9 februari 2016

In opdracht van Van Grootheest Projekten BV werden een 4-tal levensloopbestendige woningen gebouwd aan de Commandeursweg te Bennekom. Woningen welke grotendeels door de kopers naar eigen wens konden worden ingedeeld. Alle woningen werden uiteindelijk ook gebouwd met een ingerichte 1-ste verdieping.

9 februari 2016 leverden wij deze 4 levensloopbestendige woningen, aan de Commandeursweg te Bennekom, op.  Een project dat werd ontwikkeld door Van Grootheest Projekten en gerealiseerd door Bouwbedrijf van Grootheest.

De woningen zijn zodanig ontworpen dat de kopers konden kiezen voor een slaapkamer met badkamer op de begane grond, dan wel te laten voorbereiden voor in de toekomst. Voor de indeling op de verdieping waren een aantal mogelijke indelingen voorbereid. Een woning welke grotendeels naar de wens van de koper kon worden ingedeeld.

4 levensloopbestendige woningen in Bennekom

4 levensloopbestendige woningen in Bennekom.

Opdrachtgever:        Van Grootheest Projekten  BV
Architect:                De Jong & Lafeber – Bennekom
Omvang:                4 levensloopbestendige woningen
Realisatieperiode:   juni 2015 – 2-de kwartaal 2016

Op de hoek Commandeursweg / Kerkstraat te Bennekom ontwikkelde wij 4 levensloopbestendige woningen. Op deze “tripple -A” locatie met in de directe omgeving een Arts, Apotheek en Albert Heijn is daarmee  een centrale ligging gegarandeerd. Ook overige voorzieningen zijn in directe omgeving aanwezig.

De woningen zijn naar wens van de kopers ingedeeld zodat deze voor zowel de wat oudere doelgroep als voor een jong gezin geschikt is. De basisindeling heeft zowel een slaapkamer als badkamer op de begane grond en een ruime verdieping welke naar wens is in te delen.

De perceeloppervlakte van de kavels varieert van 280 m² tot 380 m² en de zonligging is op het Oosten en Zuiden.

Indeling Basiswoning:
Hal/entree met meterkast en toiletruimte met zwevend closet en fonteintje; Tuingerichte woonkamer (circa 30 m²) met openslaande deuren naar terras/tuin; open keuken welke aan de voorzijde van de woning is gesitueerd; vanuit de woonkamer toegang tot de slaapkamer (circa 15 m²) en aansluitend de badkamer met ruime douchehoek, wastafel, 2e toilet en aansluiting wasmachine. Op de verdieping bevinden zich de technische installaties en een ruime zolderverdieping welke in overleg nader kan worden ingedeeld. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich al een markante dakkapel welke één geheel vormt met de voorgevel.

Indelingsvarianten:
De woning kon op de begane grond worden uitgebouwd aan de achterzijde met respectievelijk 1,20 meter of 2,40 meter. De verdieping konden worden ingedeeld met 3 slaapkamers en een badkamer en een dakkapel waardoor op de begane grond de basis slaapkamer en badkamer kunnen vervallen en als woonruimte gebruikt kunnen worden of om daar bijvoorbeeld de keuken te plaatsten waardoor een extra (werk) kamer aan de voorzijde van de woning kam worden gecreëerd. Ook het wijzigen van de gebruiksfunctie naar garage/berging behoort tot de mogelijkheden evenals het uitbreiden van de verdieping met een 4e kamer. Het spreek voor zich dat bijna alle combinaties mogelijk waren en ook eigen ideeën c.q. wensen zijn gerealiseerd.

Om u een inzicht te verschaffen in de woning hebben wij een kleine impressie gemaakte welke via deze link is te bekijken.

 

-->