<span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span>

Vorderingen bouw Arthur Kool Kwartier Ede

Geplaatst op 14 juni 2018

19 nieuwbouw woningen Arthur Kool Hof

Voor alle woningen geldt dat de glas en waterdicht zijn en de eerste woningen worden nu klaargemaakt voor de oplevering. Het metselwerk van de gevels is met de typerende langwerpige baksteen in Hilversums formaat en staand werk.

Transformatie 16 woningen Arthur Kool Residentie

Aan de buitengevels zijn de nieuwe ramen in de bestaande kozijnen allemaal geplaatst Ook de beeldbepalende houten roedes worden uiteraard gehandhaafd en  het glas is aangebracht, waarmee de historische uitstraling blijft bestaan.

Voor het overige is het metselwerk van de gevels vervangen en hersteld daar waar dit technisch noodzakelijk was. Gezien de status van het gebouw als Rijksmonument zijn hierbij de aanwijzingen van diverse adviescommissies gevolgd en worden de bestaande gevels zoveel mogelijk intact gehouden.

Nadat de schilder het bestaande houtwerk had schoon gekrabd en de houtreparaties waren uitgevoerd zijn zij bezig gegaan met het aanbrengen van de aflaklaag. De eerste woningen worden nu klaargemaakt om binnenkort te worden opgeleverd.

 

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

    sluit venster

    Fotogalerij

    Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.
    -->