<span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span>

Verbouwing en onderhoud woondienstencentrum Nieuw Kerkelanden – Hilversum

Geplaatst op 8 april 2016

Opdrachtgever:        Weijman Vastgoedonderhoud BV – Veenendaal
Architect:                   BFAS – Amsterdam
Omvang:                   18.860 m2
Realisatieperiode:  1 september 2015 – 29 maart 2016

In een Design-Engineering-Build opdracht van Weijman Vastgoedonderhoud BV startten wij op 1 september 2015 met de verbouwing van het woondienstencentrum en het onderhoud aan de serviceflats aan de Franciscusweg te Hilversum. Vanaf 1 juli  2015 werden de voorbereiden werkzaamheden al opgestart en werd met de sloopwerkzaamheden gestart. Kerkelanden heeft niet alleen een moderne, frisse uitstraling en een nieuwe naam (“Nieuw Kerkelanden”) gekregen; het pand werd ook duurzaam (energielabel A) en toekomstbestendig verbouwd tot een geschikte locatie voor gespecialiseerde zorg. De werkzaamheden werden 29 maart 2016 opgeleverd.

In Nieuw Kerkelanden is na de verbouwing ruimte voor 103 bewoners met niet aangeboren hersenletsel (NAH) en gerontopsychiatrische (GP) problematiek. Daarnaast keren de 25 bewoners van Verpleegunit De Oude Haven terug en blijft er plek voor 64 bewoners van de serviceflats. De appartementen, woonkamers en balkons zijn ruim van opzet en uitgerust met de nieuwste voorzieningen.

Het pand werd letterlijk in een nieuw jasje gestoken want hoewel er vooral in het pand zelf werd verbouwd, kreeg Nieuw Kerkelanden met een nieuwe (voorzet)gevel een compleet nieuw aanzien. Met grote huiskamers waar activiteiten kunnen plaatsvinden en mensen elkaar ontmoeten. Ook is de tuin opnieuw ingericht met verblijfsruimtes voor bewoners en een brasserie waarin ook wijkbewoners welkom zijn.

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

  sluit venster

  Fotogalerij

  Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.

  Bekijk de omgeving

  Nog beter zien? Gebruik de "streetview".
  -->