<span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span>

Opening legeringsgebouwen Van Ghentkazerne – Rotterdam

Geplaatst op 29 september 2017

Na een lange periode is uiteindelijk het feestelijke moment aangebroken dat de legeringsgebouwen op de Van Ghentkazerne geopend zijn. Met het behoud van de kazerne voor de gemeente Rotterdam in 2014 werden de toen 10 jaar oude bouwplannen voor een nieuwe legering uit de kast gehaald. Met een strakke planning en een flinke eindspurt is nu ook de tweede toren gereed voor ingebruikname.  In de eerste toren hebben de mariniers al even kunnen wennen aan de moderne en functioneel ingerichte slaapvertrekken.

De opening was geheel in stijl, twee mariniers kwamen abseilend naar beneden vanaf het dak van de toren en hadden daarbij de grote sleutel voor de opening meegenomen. Onder toezicht van de vele bouwpartners mocht brigade-generaal der mariniers J.R. Mac Mootry de deur openen, waarna de genodigden de begane grond met algemene voorzieningen en de eerste verdieping met legeringskamers konden inspecteren. En passant werden ook nog de namen van de nieuwe gebouwen onthuld en toegelicht. De eerste toren heeft de naam OP ZUC en de tweede COP TABAR. De namen komen voort uit de meer recente missies van het Korps Mariniers in voormalig Joegoslavië en Afghanistan. Na lovende woorden over de prettige samenwerking en de overhandiging van een mooi cadeau door de bouwers werd tot slot nog even nagepraat onder het genot van een drankje en de befaamde blauwe hap.

 

Foto’s: dhr. Cees Baardman en Van Grootheest

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

    sluit venster

    Fotogalerij

    Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.
    -->