<span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span>

Nobelpark fase II

Opdrachtgever:      Van Grootheest Projekten Wageningen BV
Architect:                KuiperCompagnons – Rotterdam
Omvang:                25 eengezinswoningen en 148 huur- en koopappartementen in de vrije sector
Realisatieperiode:  maart 2009 – januari 2011

Aan de rand van de stad, bij de Wageningense Eng met bossen om de hoek, zijn de restanten van het oude gebouw van Rijksscholen-gemeenschap Pantarijn verdwenen. Op deze mooie plaats realiseert Grootheest Bennekom een kwalitatief hoogwaardig woongebied dat rekening houdt met de huidige groene omgeving. De bestaande natuurlijke elementen worden zoveel mogelijk in het ontwerp ingepast.

Op het programma staan 25 eengezinswoningen en 148 huur- en koopappartementen in de vrije sector. De start van de verkoop vond plaats in januari 2009. De woningen en vier appartementengebouwen zijn strategisch op het terrein geprojecteerd.

Om samenhang tussen de gebouwen te realiseren, wordt de overkapping van de parkeergelegenheid, ook wel het leefdek genaamd, als verbindend element gebruikt.

Het woongebied NobelPark fase 2 is een onderdeel van het ontwikkelingsgebied NobelPark, dat de gemeente Wageningen via een ‘prijsvraag’ op de markt heeft gebracht. Grootheest Bennekom heeft deze prijsvraag met KuiperCompagnons als architectenbureau gewonnen en voert het hele project NobelPark uit. De eerste fase die Grootheest Bennekom en KuiperCompagnons hier realiseerden was woongebouw De Tinbergen, aan de andere kant van de Hollandseweg.

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

    sluit venster
    -->