woningen Wikselaarse Eng – Voorthuizen opgeleverd

woningen Wikselaarse Eng – Voorthuizen opgeleverd

Geplaatst op 25 september 2020

In een succesvolle samenwerking tussen de gemeente Barneveld, woningstichting Barneveld en De Bunte Vastgoed Oost is nieuwbouwwijk de Wikselaarse Eng ontwikkeld. De wijk bestaat in totaal uit 156 woningen in diverse woningtypologieën. De eerste fase omvat 38 woningen en bestaat uit 6 hoekwoningen, 18 middenwoningen en 14 rug-aan-rugwoningen. In opdracht van De Bunte Vastgoed Oost is Bouwbedrijf Van Grootheest zowel fase 1 als fase 2 gaan bouwen.

Vorderingen

Inmiddels zijn veel woningen in fase 1 opgeleverd en zijn de woningen in fase 2 grotendeels onder de kap. Op deze pagina zullen wij u op de hoogte houden van de vorderingen van dit project.

Kenmerken van deze woningen

AARDGASLOOS
Wikselaarse Eng wordt de eerste aardgasloze wijk van de gemeente Barneveld. Uw woning is daarmee zoveel mogelijk klaar voor de toekomst. Woongenot en duurzaamheid gaan dus hand in hand.

WARMTEPOMP
De woningen in de Wikselaarse Eng worden verwarmd door middel van een warmtepomp. Dit is een milieu-vriendelijke en aardgasloze manier om uw huis te verwarmen en u te voorzien van warm water in de badkamer en keuken.
De warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht om hiermee het huis te verwarmen. De buitenlucht is de energiebron. In het buitendeel wordt warmte uit de buitenlucht gewonnen en overgedragen aan het koudemiddel.

ZONNEPANELEN
Een warmtepomp draait op stroom: uw woning verbruikt hierdoor geen gas meer. De benodigde elektriciteit wordt voor een gedeelte opgewekt door de aanwezige PV-panelen op uw woning.

VLOERVERWARMING
De woningen zijn zowel op de begane grond als op de eerste verdieping standaard voorzien van vloerverwarming. Dit heeft veel voordelen ten opzichte van radiatoren, zoals een comfortabel klimaat, een lagere energierekening en complete vrijheid bij de inrichting van uw huis.

BALANSVENTILATIE
Bij goed geïsoleerde woningen, zoals in de Wikselaarse Eng, hoort een comfortabele en gezonde luchtkwaliteit. Balansventilatie is een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse buitenlucht volledig in balans is met de hoeveelheid afgevoerde vervuilde binnenlucht. Het is een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator, een warmte-terugwin-unit (WtW), en een aantal luchtkanalen. In de vochtige ruimtes, badkamer, toilet, en keuken, wordt de gebruikte lucht afgezogen en in de droge ruimtes, woonkamer en slaapkamer, wordt verse lucht aangevoerd. Hierdoor ontstaat een comfortabel en gezond luchtklimaat.

Wikselaarse Eng wordt, zoals gezegd, een duurzame wijk.

bron: brochure Wikselaarse Eng, De Bunte Vastgoed Oost.

Een vogelvlucht over de fases 1 en 2 van de Wikselaarse Eng te Voorthuizen. Waar in fase 1 de woningen al worden opgeleverd is men in fase 2 bezig met de opbouw van 58 woningen.
In deze wijk worden de woningen voorzien van een warmtepomp welke is opgenomen in de schoorstenen op het dak.
De opleveringen van de eerste fase zijn in volle gang en inmiddels zijn de funderingen van de volgende fase al aangelegd.
Terwijl de de bouw van de 1-ste fase van het plan Wikselaarse Eng in volle gang is is ook gestart met de grondwerkzaamheden voor de 2-de fase.

Bezoek de website

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

    sluit venster

    Fotogalerij

    Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.
    -->