<span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span>

MFA Panorama Veenendaal opgeleverd

Geplaatst op 14 november 2011
Opdrachtgever: Gemeente Veenendaal – Veenendaal
Architect: Architectenbureau Marlies Rohmer – Amsterdam
Omvang: 930 m2
Realisatieperiode: 8 november 2010 – 11 november 2011
 

MFA Panorama is ’s lands eerste energieneutrale accommodatie. Met onder meer 550 m2 zonnecellen, 10 m2 zonnecollectoren, WKO-installatie, twee warmtepompen, drievoudige beglazing en tot een Rc-waarde van 6 geïsoleerde vloeren en wanden wordt dit allemaal mogelijk gemaakt.

Deze  Multifunctionele Accommodatie (MFA) is ontworpen door architect Marlies Rohmer in samenwerking met adviesbureaus BREED ID, E&B Engineering & Bouwbegeleiding, Merosch en Wolf Dikken. Het project werd gerealiseerd met financiële ondersteuning van de provincie Utrecht vanuit het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV).

Voorbeeldfunctie

Naast het feit dat deze MFA energieneutraal zal zijn is in het ontwerp ook rekening gehouden met de toetreding van voldoende daglicht, een goed comfort en ruim voldoende verse lucht voor een goed en gezond binnenklimaat. Om de energieneutraliteit te realiseren is extra aandacht besteed aan de vormgeving en worden maatregelen toegepast zoals zeer dikke isolatie, driedubbel glas en warmtepompen. Om het resterende energiegebruik van het gebouw te compenseren komt op het gebouw een dak met circa 550 m2 zonnepanelen. Hiermee is het één van de grootste projecten met zonnepanelen in de provincie Utrecht. 

Na oplevering heeft de installateur nog gedurende meerdere jaren het energiemanagement voor dit project gevoerd.

Ontmoetingsplek

De multifunctionele accommodatie vervangt buurthuis De Til en de gymzaal in Engelenburg-noord. Dit nieuwe wijkcentrum moet een bruisende ontmoetingsplek worden voor de bewoners van Schrijverspark, Jan Roeckplantsoen en Engelenburg-noord. Een trefpunt voor bewoners en een centrale plek voor het buurt- en welzijnswerk. De MFA maakt deel uit van het project ‘Kijk mijn wijk’.

Gelamineerde liggers

Er wordt in dit project een gekromde balk met een gewicht van 1,5 ton aangebracht. De balk is gemaakt van horizontaal gelamineerd Nederlands vurenhout dat is bewerkt met whitewash.

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

    sluit venster
    -->