<span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span>

Feestelijke afsluiting renovatie Gerodorp

Geplaatst op 1 juni 2015

Opdrachtgever: Stichting De Seyster Veste – Zeist
Omvang: renovatie 63 grondgebonden woningen
Realisatieperiode:  september 2014 – mei 2015

Vrijdag 18 juni 2014 werd de aannemingsovereenkomst tussen Stichting De Seyster Veste en Bouwbedrijf Van Grootheest BV ondertekend. Met de ondertekening van deze overeenkomst kwam er een officiële start aan het renovatieplan voor 63 eengezinswoningen van verschillende types in Gerodorp te Zeist. Woningen welke in de jaren 1918-1920 zijn gebouwd en voor het laatst in 1983-1984 in het kader van een onderhoud/renovatieplan opgeknapt. Het plan van Seyster Veste was de woningen naar een gelijkwaardig nivo te brengen door de schil te renoveren/herstellen. Daarbij met zorg om te gaan met de monumentale status van de wijk.

Het ingezette renovatieplan bestond uit twee delen; de schilrenovatie (inclusief de bergingen) en de keuzepakketten voor keuken en badkamer/toilet.

De werkzaamheden aan de schil bestonden uit:

  • het isoleren van het dak van buitenaf, het plaatsen van nieuwe dakpannen, het repareren van de goten en schoorstenen;
  • het herstellen of plaatsen van nieuwe kozijnen, het plaatsen van isolerende beglazing met ventilatieroosters en de kierdichting verbeteren;
  • het herstellen of vervangen van kapotte panelen aan de dakkaplellen;
  • het herstellen van het voegwerk.

Ten tijde van de werkzaamheden aan de schil bleven de woningen bewoond. De bewoners welke voor het  keuzepakket kozen, verlieten 14 kalenderdagen hun woning. Dit was ook de termijn waarbinnen de werkzaamheden diende te worden uitgevoerd.

Op donderdag 21 mei 2015 hebben we samen met de bewoners, de mensen van Seyster Veste en onze onderaannemers dit renovatieproject van 63 woningen afgesloten. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben we de bewoners bedankt voor de gastvrijheid. We zijn tenslotte bijna een jaar “te gast” geweest in hun straten en woningen. Tevens hebben we de opdrachtgever, de projectcommissie en alle overige betrokkenen bij dit project bedankt voor de goede samenwerking. Het resultaat mag er zijn. De bewoners zijn blij met de aangebrachte verbeteringen in en aan hun woning.

We mogen terugzien op een uitdagend project met een prachtig resultaat !

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

sluit venster
-->