<span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span>

Hulpverleningcentrum – Barneveld

Opdrachtgever:      Gemeente Barneveld,
                               gedelegeerd opdrachtgever Hevo B.V. – ‘s-Hertogenbosch
Architect:                Moen & Van Oosten Architekten – Rotterdam
Omvang:                5.850 m2
Realisatieperiode:  juni 2003 – juni 2004

Bij een calamiteit moeten diverse hulpverleners blindelings op elkaar kunnen vertrouwen. Een gezamenlijke huisvesting draagt daaraan bij en versterkt de onderlinge samenwerking. Dit is de filosofie achter het Hulpverleningscentrum in Barneveld, waarvoor Grootheest Bennekom alle bouwkundige en civieltechnische werkzaamheden heeft verricht en de gehele coördinatie van de verschillende nevenaannemers (installateurs en gebouwinrichters).

Het idee voor een gezamenlijke huisvesting ontstond door diverse ontwikkelingen rondom het Centrumplan voor Barneveld. Hulpverleningsorganisaties moesten vertrekken, zaten in een te krappe behuizing of konden niet snel genoeg uitrukken. Er werd gekozen voor een strategische locatie in de oksel van de rijkswegen A1 en A30. De verschillende gebruikers van het gebouw – Regio Politie Gelderland-Midden, Brandweer Barneveld, Hulpverlening Gelderland-Midden en het Rode Kruis – kunnen nu in geval van calamiteit snel uitrukken.

Behalve dat het centrum functioneel van opzet is, is het ook visueel een fraai pand. Het heeft een bijzondere vorm en is transparant door de slanke stalen constructies, glaspartijen en bijzondere details en kleuraccenten.

Grootheest Bennekom stond bij dit centrum voor diverse technische uitdagingen. Maar ook de korte bouwtijd van nog geen jaar is opmerkelijk te noemen. HKH Prinses Margriet heeft dit bijzondere complex op 7 september 2004 officieel geopend.

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

    sluit venster
    -->