<span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span>

Herplaatsing kunstwerken Gemeentewerf Amsterdam-Zuid

Geplaatst op 5 juni 2015

Bij de Nieuwbouw van de Gemeentewerf Amsterdam-Zuid heeft het kunstwerk ‘Birdie Birdie’ van kunstenares Elspeth Diederix een nieuw plekje gekregen. In 2013, bij de uitbreiding van Station Amsterdam-WTC, is het originele kunstwerk met de functie van glazen geluidsscherm gedemonteerd en opgeslagen door de Gemeente Amsterdam, stadsdeel Zuid. Het was één van de eerste grote projecten in Nederland die uitgevoerd is met geprinte vinylfolies op glas. Het meest in het oog springende gedeelte van het kunstwerk met vogels, takken en bloemen is nu herplaatst in een nieuwe aluminium constructie op de gevel naast de hellingbaan van het parkeerdek van de nieuwe Gemeentewerf.

Ook in het gebouw zelf wordt kunst hergebruikt. Een tegelmozaiek van kunstenares Berry Holslag komt in het trappenhuis van de kantine. De originele bakstenen muur, met daarop het tegelmozaiek, is in de ruwbouwfase al in een stalen frame getransporteerd en gemonteerd in de nieuwe staalconstructie. Momenteel wordt het mozaiektableau binnen aangeheeld op de nieuwe wanden.

Dat de gebruiker van de nieuwe Gemeentewerf oog heeft voor duurzaam hergebruik blijkt ook bij de extra interieurwerkzaamheden, die wij in uitvoering genomen hebben. De interieurelementen en enkele wanden in de kantine worden bekleed met Stadshout, waarmee de in de Amsterdamse parken gekapte bomen een nieuw leven krijgen. Zelfs ‘afval’ wordt gebruikt in recycle kunstwerken en verlichtingsobjecten!

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

    sluit venster
    -->