<span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span>

MFA Panorama – Veenendaal

Geplaatst op 22 april 2011

De  Multifunctionele Accommodatie (MFA) is ontworpen door architect Marlies Rohmer in samenwerking met adviesbureaus BREED ID, E&B Engineering & Bouwbegeleiding, Merosch en Wolf Dikken. Het project wordt gerealiseerd met financiële ondersteuning van de provincie Utrecht vanuit het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV). In het najaar van 2010 is gestart met de werkzaamheden voor de MFA.

Voorbeeldfunctie

Naast het feit dat dit MFA energieneutraal zal zijn is in het ontwerp is ook rekening gehouden met de toetreding van voldoende daglicht, een goed comfort en ruim voldoende verse lucht voor een goed en gezond binnenklimaat. Wethouder Henk van Soest is blij met de energieneutrale MFA: “De gemeente Veenendaal stimuleert de toepassing van innovaties op klimaatgebied. Wij willen een voortrekkersrol vervullen en de energieneutrale MFA is daar een mooi voorbeeld van.” 

Om de energieneutraliteit te realiseren is extra aandacht besteed aan de vormgeving en worden maatregelen toegepast zoals zeer dikke isolatie, driedubbel glas en warmtepompen. Om het resterende energiegebruik van het gebouw te compenseren komt op het gebouw een dak met circa 550 m2 zonnepanelen. Hiermee is het één van de grootste projecten met zonnepanelen in de provincie Utrecht. 

Ontmoetingsplek

De multifunctionele accommodatie vervangt buurthuis De Til en de gymzaal in Engelenburg-noord. Dit nieuwe wijkcentrum moet een bruisende ontmoetingsplek worden voor de bewoners van Schrijverspark, Jan Roeckplantsoen en Engelenburg-noord. Een trefpunt voor bewoners en een centrale plek voor het buurt- en welzijnswerk. De MFA maakt deel uit van het project ‘Kijk mijn wijk’.

Gelamineerde liggers

Er wordt in dit project een gekromde balk met een gewicht van 1,5 ton aangebracht. De balk is gemaakt van horizontaal gelamineerd Nederlands vurenhout dat is bewerkt met whitewash.

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

    sluit venster
    -->