<span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span>

Eerste paal gemeentewerf Amsterdam-Zuid

Geplaatst op 27 juni 2014

Vrijdag 27 juni heeft bestuurder Paul Slettenhaar de eerste paal geslagen voor de nieuwe gemeentewerf Amsterdam-Zuid aan de Luchtvaartstraat op bedrijventerrein Schinkel. Volgens planning wordt de nieuwe werf eind 2015 in gebruik genomen. Bij de bouw worden de nieuwste duurzaamheidstechnieken gebruikt.

Stadsdeelvoorzitter Sebastiaan Capel: “De bouw van de nieuwe werf is een win-win situatie. De nieuwe vestiging biedt ruimte aan alle medewerkers van afvalinzameling en handhaving en op de plek van de oude werf komt ruimte vrij voor een andere invulling. Onder meer tafeltennisvereniging Tempo- Team krijgt er een plek.”

Jaarlijks wordt er in Zuid ruim 46.000 ton afval ingezameld. Dit afval wordt verwerkt in de afvalenergiecentrale AEB Amsterdam en voor een deel gerecycled. De nieuwe werf ligt strategisch naast de ringweg A10, waardoor het transport van ingezameld afval snel en efficiënt kan worden geregeld.

Portefeuillehouder afvalinzameling Paul Slettenhaar: “Dagelijks zijn ruim 200 collega’s van afvalinzameling, handhaving en beheer aan het werk voor bewoners en ondernemers van het stadsdeel. Een van de belangrijkste en meest in het oog springende taken van ons stadsdeel. Vanzelfsprekend hoort daar goede huisvesting bij.”

Met dit bouwproject maakt het stadsdeel de duurzaamheidsambities van de stad Amsterdam waar. Er wordt zo veel mogelijk gebruikt gemaakt van energiebesparende bouwmaterialen. Door het toepassen van duurzame technieken worden grote besparingen op water- en energiegebruik behaald.

Bron: Amsterdam Stadsdeel Zuid

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

  sluit venster

  Fotogalerij

  Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.

  Bekijk de omgeving

  Nog beter zien? Gebruik de "streetview".
  -->