<span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span>

Eerste handeling Clustervoorziening Vught Noord

19 september 2013 – Vught

Feestelijke start bouw Brede School

Met wapperende vlaggen, ballonnen en het begraven van een ‘tijdcapsule’ werd afgelopen donderdag de start van de bouw van de Brede School Vught Noord  gevierd.  Een gemeenschappelijk onderkomen voor vier onderwijsinstellingen: de nieuwe openbare basisschool De Koningslinde, de leerlingen van R.K. basisschool Het Molenven, peuterspeelzaal De Vlindertuin van SPV en een kinderopvang van het SKON vanuit De Blauwe Merel. Een duurzaam gebouw in het Stadhouderspark met een eigen sporthal. Op een ruime locatie en nabij sportclub Prins Hendrik. Het gebouw is op 1 augustus 2014 klaar voor de nieuwe gebruikers.

Door Maarten Kroese

Theo Vorstenbosch, directeur Leijenstroom en Flip Krajenbrink , directeur STROOMM hebben alle reden tot tevredenheid. Ze krijgen een modern ruim schoolgebouw met leerpleinen. Op een rustige groene locatie.  Met een inpandige kas in plaats van een schooltuin. Een overdekte fietsenstalling met een speeltuin op het dak. Een keuken die drie groepen kan bedienen: docenten, leerlingen en externe krachten als vrijwilligers. Met aantal ruimtes die multifunctioneel inzetbaar zijn en buiten schooltijd beschikbaar voor derden. Maar bovenal is het gebouw duurzaam volgens de nieuwste technieken. Voorzieningen als energie uit de kas, zonneboilers/zonnepanelen, aanwezigheidsdetectiesystemen en daglichtafhankelijke regelingen  moeten ervoor zorgen dat de gebruikers nog maar een fractie aan energie betalen.

Kans

Flip Krajenbrink:”We krijgen een prachtige kans om hier samen iets van te maken. Voor ouders en kinderen is dit concept ideaal. Van 7:00 tot 19:00 biedt deze brede school onderdak aan kinderen uit alle leeftijdsgroepen. Wij zijn er trots op dat wij hier als Stichting Regionaal Openbaar Onderwijs Maas en Meierij (STROOMM) onderdeel van uit mogen maken. De Koningslinde zal onder leiding van Miron Hageman starten met twee groepen, maar we verwachten snelle uitbreiding zodra de vertraagde bouwplannen in het Stadhouderspark weer op gang komen.”

Nostalgie

Het huidige gebouw van Het  Molenven is een prachtig monument, waaraan velen nu al met nostalgie terugdenken. Helaas voldoet het pand niet meer aan de eisen die het moderne onderwijs stelt. Daarom is  schooldirecteur Rob Voogt blij dat de verhuizing aanstaande is. Hoe knus de huidige locatie ook is, de kwaliteit van het onderwijs gaat voor. Het nieuwe pand biedt daartoe vele nieuwe mogelijkheden.

Prefab

Zowel de architect als aannemer zijn via openbare aanbesteding geselecteerd. Het nieuwe gebouw is een ontwerp van architect Kees Willems, wiens bureau Teeuwissen & Willems is gespecialiseerd in onderwijshuisvesting. Projectleider Andrien Slangen van het uitverkoren Bouwbedrijf van Grootheest: ”Een schitterend ontwerp, maar de planning van dit bijzondere project is voor ons een stevige uitdaging. Door het gebruik van diverse prefab onderdelen kan het weer weinig invloed hebben op de planning, waardoor wij ervan overtuigd zijn tijdig te kunnen opleveren”.

Naam

Tijdens het openingsfeestje hebben de kinderen uiteraard de hoofdrol. Samen met wethouder Peter van de Wiel begraven zij de tijdcapsule, waarin toekomstdromen en -wensen van de gebruikers zijn opgenomen. Een dynamische start van dit ambitieuze project, waarin gezondheid, beweging en natuur een hoofdrol moeten gaan spelen. Nu eerst een naam voor het nieuwe gebouw, uiteraard bepaald door de kinderen via een prijsvraag. We zijn benieuwd!

Bron : Klaverblad – Vught

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

    sluit venster
    -->