<span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span>

Ds. W.E. den Hertogschool in Den Haag opgeleverd

Geplaatst op 18 juni 2016

Ds. W.E. den Hertogschool in Den Haag opgeleverd.

Opdrachtgever:       SCOH – Den Haag
Architect:                  Topos architecten – Waddinxveen
Omvang:                   2.400 m2
Realisatieperiode:  1 juni 2015 – 17 juni 2016

Op 17 juni 2016 werd door ons de Ds. W.E. den Hertogschool aan de Luxemburgstraat 7-9 Loosduinen (gem. Den Haag) opgeleverd aan de Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden (SCOH).  Deze vervangende nieuwbouw werd ons, na een voorselectie en de daarop volgende aanbesteding, in maart 2015 in opdracht gegeven.

Het nieuwe schoolgebouw is ontworpen door Topos Architecten uit Waddinxveen en kenmerkt zich vooral door de bijzondere verbanden en patronen in het metselwerk en de details rondom de buitenkozijnen. De lokalen hebben aan de achterzijde een ronde hoek wat een bijzonder effect geeft. In de Den Hertogschool zijn de onderbouw en de bovenbouw gescheiden van elkaar gehuisvest. De peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang hebben ook nog een eigen entree. De gymzaal bevindt zich op de verdieping en is op een speelse wijze in het gebouw opgenomen.

Nadat het bestaande schoolgebouw was gesloopt zijn wij 1 juni 2015 volop aan de slag gegaan op deze leerlingbouwplaats. Het hoge afwerkingsniveau en de kleurrijke inrichting maken het een school waar de kinderen zich vrolijk en veilig kunnen voelen. Deze nieuwe school is luchtdicht gebouwd en voldoet aan het “frisse school”-concept.
Het bouwproces verliep naar volle tevredenheid van de opdrachtgever en werd ruim binnen de afgesproken bouwtijd afgerond.

De samenwerking met de opdrachtgever, de architect, de gemeente en
gebruikers in het bouwteam is goed en naar ieders tevredenheid verlopen. Een mooi project waar alle betrokken partijen, maar ook de leerlingen, trots op kunnen zijn.

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

    sluit venster

    Fotogalerij

    Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.
    -->