<span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span>

De Warande – Wageningen

Een bijzondere locatie in Wageningen.
Opdrachtgever:        Van Grootheest Projekten Wageningen BV
Architect:                   Mix Architectuur – Ede
Omvang:                   23 eengezinswoningen 
Realisatieperiode:  mei 2010 – 2-de kwartaal 2016

Met de verkoop van de laatste woning in het project De Warande is een einde gekomen aan de ontwikkeling van dit plan. Een plan dat na zijn start wel een aantal kleine herontwikkelingen heeft gekend. Niet zo zeer werden de type woningen gewijzigd maar wel hun plaatsen binnen het project.

De woningen zijn ontworpen door Reinier Ubels van MIX architectuur en kregen namen mee als Ailanthus, Betula, Castanea en Davidia. Door de keuze van de materialen en de samenhang in de architectuur zijn bebouwing en groen verweven tot een eigentijdse eenheid. In de uitgebreide brochure is een tekening van het plan geprojecteerd op een luchtfoto. Van het type Davidia waren drie woningen beschikbaar. Aangezien deze vrijwel direct verkocht werden, is het plan aangepast en kwamen er vier extra Davidia’s beschikbaar in twee uitvoeringen. Her-ontwikkelingen/plaatsingen welke inspeelde op de wensen van de verschillende kopers.

Met uitzondering van het type Castanea is de uitstralingen onveranderd gebleven. Het type Castanea werd daarentegen ontwikkeld met een rieten kap en een gevel welke naast een gekeimde stenengevel bestond uit Western Red Cedar delen maar is uitgevoerd met een leien kap en een volledig stenen gevel.

Woningen met ruimte, groen, variatie in woningtypes, bijzondere vormgeving, garages. En dan die karakteristieke omgeving met haar status, die historie en allure uitstraalt. Het klonk gewoon te mooi om waar te zijn, maar dat was het niet! Het werd waarheid. Want de Warande is de ultieme droom geworden, toch?

 

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

  sluit venster

  Fotogalerij

  Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.

  Bekijk de omgeving

  Nog beter zien? Gebruik de "streetview".
  -->