<span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span>

Cornélie – Bennekom

Opdrachtgever:      Woningcorporatie Plicht Getrouw en Opella – Bennekom 
Architect:                Rau Architecten – Amsterdam 
Omvang:                13.220 m2 
Realisatieperiode:  mei 2009 – januari 2011

Woonzorgcomplex Cornélie is één van de vijf gebouwen in het Baron van Wassenaerpark, dat in zijn geheel ontwikkeld wordt door zorgondernemer Opella en Woonstede.

Cornélie biedt ruimte aan 36 zorgappartementen met algemene voorzieningen en 101 woonappartementen ten behoeve van verhuur met een gezamenlijke koffiekamer. Cornélie bestaat uit vijf bouwblokken, die onderling verbonden zijn door middel van verbindingsgangen op de begane grond en galerijen op de verdiepingen.

De realisatie van het woonzorgcomplex Cornélie is tot stand gekomen in bouwteamverband, zonder voorafgaande selectie, met de beide opdrachtgevers Woningcorporatie Plicht Getrouw (75% aandeel) en Opella (25% aandeel), de architect en adviseurs.

Binnen de opdracht van Grootheest Bennekom Bouwbedrijf vielen de bouwkundige, werktuigbouwkundige, elektrotechnische en infrastructurele werkzaamheden. Daarnaast zijn als specifieke onderdelen te noemen domotica (uitgebreide ICT ten behoeve van woonzorg), aanleg van vloerverwarming en koeling en toepassing van polyesterbeton elementen in de gevelafwerking. Voor de energievoorziening van de vijf gebouwen wordt een centrale Warmte Koude Opslag  gebruikt, die door derden wordt aangelegd. De aanleg binnen het gebouw viel onder de opdracht van Grootheest.

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

    sluit venster

    Bekijk de omgeving

    Nog beter zien? Gebruik de "streetview".
    -->