<span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span>

Clustervoorziening Vught Noord vordert gestaag

 De Clustervoorziening Vught Noord krijgt al aardig vorm.

De eindspurt wordt ingezet met de bouw van de nieuwe Clustervoorziening Vught Noord. Een brede school met sporthal inclusief  turnvoorziening voor de atletiekvereniging Prins Hendrik (in de volksmond PH). Nu het dak dicht is en de buitenmuren gesloten,  is met de afbouw aangevangen.

Het door architectenbureau Teeuwisse & Willems uit Den Haag gemaakte ontwerp is geïnspireerd op de militaire loodsen welke hier jarenlang hebben gestaan. Dit zgn.  ‘zaagtanddak’  wordt bekleed  met leisteen. De gevels worden afgewerkt met leien en hout.

Een gebouw dat duurzaam is ontwikkeld, maar vooral ook multifunctioneel zal zijn. De duurzaamheid van het gebouw blijkt onder andere uit het gebruik van zonnepanelen op het dak. Ook het betonnen dak werkt warmte-regulerend. Verder is het ventilatiesysteem van de klaslokalen gebaseerd op de richtlijn “Frisse Scholen”.

Het gebouw zal onderdak gaan bieden aan twee  basisscholen,  maar ook aan SKON kinderopvang en Peuterspeelzalen Vught. Verder zal de turnafdeling van PH gebruik gaan maken van de sporthal, deze is daar dan ook speciaal op toegerust. De multifunctionaliteit blijkt uit een geïntegreerde  kookvoorziening  voor de scholen, welke in de avonduren ook door derden kan worden gebruikt. De sportvoorzieningen worden overdag gebruikt door de scholen en de kinderopvang, ’s avonds door PH. De scholen maken gebruik van de voorzieningen als speellokalen, vergaderruimten en een aula.

 

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

    sluit venster

    Fotogalerij

    Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.
    -->