Casterhoven fases 15 en 16 -Kesteren

Casterhoven fases 15 en 16 -Kesteren

Geplaatst op 15 januari 2021

VOOR ELK WAT WILS
In de nieuwe woonwijk Casterhoven wonen jong en oud, in dorpse en eigentijdse bouwstijlen, in een rij, tweekapper, appartement of vrijstaand. Dit levert een gevarieerd woonmilieu op waar bewoners elkaar kennen, waar hun kinderen zich vrij en veilig voelen en waar tegelijk voldoende privacy is. De diversiteit in woningtypen en bewoners vergroot de leefbaarheid van de wijk, ook in de toekomst. De inrichting van het openbaar gebied met veel ‘lucht, licht en ruimte’ is van hoge kwaliteit. Casterhoven biedt voor iedere bewoner volop ruimte.

KOSTELOOS SPIEGELEN
Kies kosteloos de woningindeling die het beste bij jouw wensen aansluit. Door deze mogelijkheid te combineren met uitbreidingsopties, kun je altijd tot jouw droomindeling komen.
Wil je bijvoorbeeld de woonindeling met de woonkamer aan de straatzijde? Of kies je liever de woonindeling met de woonkamer grenzend aan de achtertuin?
Hou je van koken en wil je een groot kookeiland in je keuken of kies je er liever voor om je zithoek te vergroten en een speelhoek te creëren voor de kinderen? Alles is mogelijk.
Let op, de verdiepingen spiegelen mee met de begane grond. De ouderslaapkamer wordt dan bijvoorbeeld verplaatst van de tuinzijde naar de straatzijde. Het verplaatsen van de keuken ná het spiegelen is niet kosteloos, omdat het leidingwerk dan ook verplaatst moet worden. Wat wordt jouw ideale indeling?

GASLOOS
De meeste woningen in Nederland maken (nog) gebruik van een aardgasgestookte CV-ketel voor verwarming en warm water.
Om het klimaat te sparen (gas zorgt voor CO2 uitstoot) en vanwege het terugschroeven van de gaswinning in Groningen, heeft de overheid besloten om de bouw van gasloze woningen te stimuleren. Nieuwbouwwoningen waarvan de bouwaanvraag na 1 juli 2018 wordt ingediend, moeten geheel gasloos worden gerealiseerd. Ook in dit nieuwbouwproject worden de woningen niet meer aangesloten op het gasnet.

KLAAR VOOR DE TOEKOMST
De aanleg van een warmtepompinstallatie met vloerverwarming en balansventilatie vraagt om een extra investering, die in de koopsom van jouw huis is inbegrepen. De energielasten blijven ongeveer gelijk, omdat je in plaats van gas meer elektriciteit gaat verbruiken. Maar dan heb je wel en heel comfortabel en duurzaam huis dat helemaal op de toekomst is voorbereid!

WARMTEPOMP
Ooit was het normaal om je huis met kolen te verwarmen. Daarna werd gas de nieuwe standaard, met een grote stap vooruit in comfort en veiligheid. Inmiddels is het tijd om de volgende stap te zetten: nog meer comfort, nog meer veiligheid en beter voor het milieu: de warmtepomp.
Een warmtepomp wint warmte uit de bodem, het grondwater of de lucht en zet dit met een warmtewisselaar om in bruikbare energie/warmte. Het is vergelijkbaar met een koelkast, waar warmte (via een natuurkundige proces van verdampen en condenseren) aan de lucht wordt onttrokken en wordt afgevoerd. Een warmtepomp draait op stroom. Het elektraverbruik neemt dus wel toe, maar het gasverbruik neemt volledig af. En de benodigde stroom kun je duurzaam opwekken door bijvoorbeeld de toepassing van (eventueel extra) zonnepanelen, groene stroom, enzovoort.

VERWARMEN EN KOELEN
In dit nieuwbouwproject wordt een zogenaamde individuele warmtepomp met bodemlus toegepast in de woningen. In de kavel wordt een bron geboord tot grote diepte waardoor warmte kan worden onttrokken aan het grondwater. Een groot voordeel van deze warmtepomp is dat je in de zomer zonder meerkosten er ook je huis mee kunt koelen!

VLOERVERWARMING
Voor een warmtepomp is een zgn. lage temperatuurverwarming nodig, zoals vloerverwarming. Bij verwarming door radiatoren moet het water erg warm worden aangevoerd (vanaf 70 graden), maar bij vloerverwarming is dat slechts 35 graden. Als er water van 18 graden wordt aangevoerd, zorgt de vloerverwarming zelfs voor koeling van het huis. Per verdieping is de temperatuur apart te regelen. Vloerverwarming is dus heel energiezuinig en biedt daarnaast extra comfort.

BALANSVENTILATIE
Door de toepassing van vloerverwarming in de hele woning is een andere manier van ventileren nodig. In plaats van koude buitenlucht dat via roosters in gevelkozijnen rechtstreeks de woning binnenkomt, wordt met balansventilatie via het plafond voorverwarmde buitenlucht de woning in geleid. Geen tocht meer in je huis, dat geeft nog meer wooncomfort!

bron: brochure fase 14

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

    sluit venster

    Fotogalerij

    Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.
    -->