<span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span>

Breukereng fase 2 – Bennekom

Opdrachtgever: Grootheest Bennekom Projekten – Bennekom
Architect: INBO archtiecten bna – Woudenberg
Omvang: 28 hofwoningen, 16 stolpvilla’s en 17 herenhuizen
Realisatieperiode: 2003 – 2004

In het rustiek, centraal in Nederland, gelegen Bennekom realiseerde wij in het project Breukereng. Breukereng is een historisch agrarisch gebied tussen Ede en Bennekom. Het bouwproject verwijst naar landelijke bouwvormen. De carré van 28 hofwoningen, de 16 stolpvilla’s en de 17 herenhuizen zijn een knipoog naar de oorspronkelijke agrarische bebouwing van de eng. Er is perfect rekening gehouden met de sfeer en het karakter van het dorp in zijn landelijke omgeving. Niet alleen wat betreft de woningbouw, ook qua inrichting. Zo wordt de hof van hofwoningen omsloten door bergingen, fraaie pergola’s en stalen tuinpoorten. De herenhuizen zijn ruimer geplaatst en zoeke door de inrichting aansluiting bij de hofwoningen. Speels liggen de stolpwoningen in het lanschap, maar de groene omheining suggereert ook hier een carré-vorm.

Zo zijn een karaktervolle entreegevel, een dubbelhoge erkerpartij, een beschut en goed op de zon gelegen tuingevel en natuurlijk een fraaie compositie van stijle dakvlakken kenmerken van deze huizen. De hoofdvorm is helder, een bouwlaag met een hoog dak waarin een volle tweede verdieping en een ruime zolder zijn ondergebracht.

 

De betimmering van blank western red ceder delen tegen de topgevels en de opgetrokken zijgevels zijn een verwijzing naar de tabakschuren uit de regio. De zilvergrijze verwering van deze vlakken geven de woningen een tijdloze uitstraling van duurzaam en onderhoudsarm materiaalgebruik, iets wat menig Engels landhuis ook uitstraalt.

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

    sluit venster
    -->