Bouw gemeentewerf live te volgen

Bouw gemeentewerf live te volgen

De nieuwbouw van de gemeentewerf Amsterdam zuid is nu ook live te volgen.

Via deze link kunt u via de webcam het bouwproject bekijken en de webcam bedienen.

De werkzaamheden betreffen nieuwbouw ten behoeve van de afdelingen Afvalinzameling, Handhaving & Veiligheid en Beheer Openbare Ruimte van stadsdeel Zuid van de gemeente Amsterdam. Belangrijk voor dit bouwproject zijn de milieuambities van de stad Amsterdam. Deze nieuwbouw zal zo duurzaam zijn als mogelijk is voor een werf, waarin stalling en kantoor worden gecombineerd. Daarnaast zal het gebouw de bedrijfsprocessen van de drie gebruikers op duurzame wijze faciliteren. Belangrijk hierin zijn de energiehuishouding (PV panelen en warmte/koude opslag techniek voor binnenklimaat en stroomverbruik) en het waterverbruik (onder andere voor reiniging van de voertuigen). Met de nieuwe huisvesting wordt ook voldaan aan de laatste regelgeving op het gebied van de Arbeidsomstandighedenwet.

De totale opgave bestaat uit circa 6.200 m² BVO.
Het gebouw bestaat uit 2 bouwlagen. Op de begane grond worden m.n. de voertuigen gestald en op de verdieping zijn de kantoren, kleedruimten en kantine gesitueerd.
De locatie voor de nieuwe huisvesting is Luchtvaartstraat 9 te Amsterdam.

Het is de bedoeling om met de werkzaamheden te starten in april 2014. De oplevering moet uiterlijk plaatsvinden in december 2015.

 

Bron: gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid, adviesbureau Merosch

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

    sluit venster

    Bekijk de omgeving

    Nog beter zien? Gebruik de "streetview".
    -->