<span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span>

Bouw Den Hertogschool in Den Haag begonnen

Geplaatst op 9 juni 2015

Door middel van een voorselectie en een aanbesteding hebben wij opdracht gekregen van de Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden (SCOH) voor de vervangende nieuwbouw van de Ds. W.E. den Hertogschool aan de Luxemburgstraat 7-9 (Loosduinen) in Den Haag. SCOH is een moderne en betrokken onderwijsorganisatie die bestaat uit 38 protestants-christelijke scholen en 21 voorscholen en peuterspeelzalen. Bij SCOH horen scholen voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs. Met meer dan 1200 personeelsleden is SCOH een van de grotere schoolbesturen van Nederland.

Het nieuwe schoolgebouw is ontworpen door Topos Architecten uit Waddinxveen en kenmerkt zich door een uitstraling die teruggrijpt op het bestaande schoolgebouw op die locatie. Vooral de bijzondere verbanden en patronen in het metselwerk en de details rondom de buitenkozijnen zijn kenmerkend. Het ontwerp sluit aan op de omliggende bebouwing en het hogere deel (gymzaal op de verdieping) is naar achteren geplaatst zodat deze minder zichtbaar is vanuit de straat. De hoofdentree ligt op een strategische plaats recht tegenover de Laurenburgstraat. Aan de achterzijde bevindt zich een buitentrap met directe toegang tot het dakterras. De lokalen hebben aan de achterzijde een ronde hoek wat een bijzonder effect geeft. In de Hertogschool wordt de onderbouw en de bovenbouw gescheiden van elkaar gehuisvest. De peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang hebben ook nog een eigen entree. De gymzaal bevindt zich op de verdieping en is op een speelse wijze in het gebouw opgenomen.

Na de aanbesteding in oktober 2014 heeft de SCOH het bestaande schoolgebouw laten slopen en heeft men de bouwlocatie aan ons overgedragen. Op de eerst volgende werkdag, 1 juni 2015, zijn wij volop aan de slag gegaan met het inrichten van de bouwplaats en het aanbrengen van grondverdringende boorpalen. De samenwerking met de opdrachtgever, de gemeente en overige betrokkenen in het bouwteam is in de voorbereiding goed verlopen. We gaan er een mooi project van maken en verwachten in juni 2016 gereed te zijn.

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

    sluit venster

    Fotogalerij

    Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.
    -->