Bouw 62 woningen Buitenplaats Wijnbergen Doetinchem opgeleverd

Bouw 62 woningen Buitenplaats Wijnbergen Doetinchem opgeleverd

Geplaatst op 18 september 2020

Aan de zuidzijde van Doetinchem, onverwacht dicht bij het centrum, bevindt zich een bijzonder dorps en landelijk gebied: Buitenplaats Wijnbergen.

De Oude Doetinchemseweg is zo’n dromerige laan met oude bomen en een aantal historische woonboerderijen die je doet verlangen naar het
landelijke leven. De weg begrenst Buitenplaats Wijnbergen van noord naar zuid; reden om de authenticiteit en sfeer aan te grijpen voor het ontwerp van de buurt.
We zien een afwisselende en open verkaveling, waar zowel de vrijstaande, twee-onder-een-kapwoningen als de rij- en hoekwoningen voor hun type bovengemiddeld grote percelen krijgen.
Wadi’s vormen royale, groene oases waar bij hevige regenval het water wordt opgevangen.
Vervolgens is een verscheidenheid aan eigentijds klassieke woningtypes ontworpen. De aandacht voor details straalt van alle gevels af, de materialen zijn robuust en hoogwaardig.

De, door Van Wanrooij Projectontwikkeling ontwikkelde 62 woningen in fase fase 4A t/m D, zijn door in oktober door ons opgeleverd. De rijwoningen liggen naar elkaar toegekeerd, waardoor als het ware een groot groen erf ontstaat. Aan de voorzijdens zijn groene velden
waar kinderen kunnen spelen. De hoeken krijgen een prominentere uitstraling en hebben rondom uitzicht.
Zes grote tweekappers hebben extra ruimte op de begane grond. De kavels zijn royaal en de straat aan de voorzijde is breed, waardoor het gevoel van vrijheid blijft.
Bij alle woningen wordt volop gevarieerd met kaprichtingen, gevel-indelingen, baksteenkleuren en detaillering. Dakoverstekken met klossen, luiken, sier-gevelelementen en siermetselwerk versterken het gedifferentieerde beeld. De jaren-30 woningen krijgen een statige, royale uitstraling. Hoge kappen, grote overstekken, donker metselwerk en witte accenten passen in het beeld. De tuinen worden begrensd met hagen aan de voorzijde en hekwerken begroeid met hedera aan de zijkant. De omliggende openbare ruimte krijgt een vriendelijke en groene sfeer.

Bron: Van Wanrooij Projectontwikkeling

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

    sluit venster
    -->