<span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span>

Bouw 23 woningen plan Tichellande van start

Geplaatst op 18 december 2014

Bouw 23 woningen plan Tichellande van start

In opdracht van Van Wanrooij Projectontwikkeling zijn wij de uitvoering gestart van 23 grondgebonden woningen in het plan Tichellande te Druten.

Op 18 december is daar een feestelijk tintje aangegeven door wethouder S. van Elk van de gemeente Druten in een bijeenkomst met de toekomstige bewoners en de bij het project betrokken medewerkers.

Het project Tichellande – Druten

Wonen aan het water is in Nederland populair. En terecht; er gaat een rustgevende werking van uit. Daarbij trekt water ook veel bijzondere flora en fauna. In andere wijken zien we daarom de schep de grond in gaan om kunstmatige waterpartijen te creëren. Zo niet in Tichellande. Hier heeft het water historie, reden om de wijk er ook naar te vernoemen.

Vogelvlucht _AI

Tichellande dankt haar naam namelijk aan de zogenaamde tichelgaten die in het hart van het gebied liggen. Deze kleiwingaten zijn in de 19e en 20e eeuw ontstaan door het winnen van klei door steenfabriek Derick & Geldens om stenen en tegels te produceren. De materialen zijn in vele beroemde gebouwen in Nederland terug te vinden.

De tichelgaten vormen straks met hun omliggende begroeide randen het groene hart van de wijk Tichellande. Doordat de wijk verder geen doorgaande wegen krijgt, woont je hier rustig én veilig.

Verkaveling _fase 1_5

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

    sluit venster

    Fotogalerij

    Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.
    -->